Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011

Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011
„Frate Nicolae” - Editura Honterus Sibiu

Ruladă de căprior

Aţi luat căpriorul de sezon? Atunci primiţi de la Sânziana un pont bun despre cum se face o ruladă delicioasă de căprior.

Ruladă din pulpă de căprior


Pulpa din faţă se dezosează, se scot pieliţele şi se curăţă cu un şervet de hârtie. Nu se spală carnea, pentru a nu compromite aroma inconfundabilă. Se sărează şi piperează după gust, se împănează cu usturoi şi slăninuţă afumată, apoi se rulează, se leagă cu o aţă şi se pune pentru 24 de ore în baiţ:
vin alb demisec, boia de ardei dulce, cimbru, frunze de dafin, puţină sare, ulei de masline, ceapă tăiată juliene, morcov tăiat felii şi apă minerală (ca să iasă vinul şpriţ :)).

După cele 24 de ore de odihnă, se pune pentru cca. 3 ore la foc mediu, la cuptor, într-o tavă cu puţin ulei, puţin muştar dulce şi se adaugă treptat baiţul strecurat. 

O friptură delicioasă şi uşor de făcut, 
doar îndemânare vă doresc la căprioare!

Text şi foto: Sânziana