Ruladă din pulpă de căprior
Pulpa din faţă se dezosează, se scot pieliţele şi se curăţă cu un şervet de
hârtie. Nu se spală carnea, pentru a nu compromite aroma inconfundabilă. Se sărează şi
piperează după gust, se împănează cu usturoi şi slăninuţă afumată, apoi se rulează,
se leagă cu o aţă şi se pune pentru 24 de
ore în baiţ:
vin alb demisec,
boia de ardei dulce, cimbru, frunze de dafin, puţină sare, ulei de masline, ceapă tăiată juliene, morcov tăiat felii şi apă minerală (ca să iasă vinul şpriţ :)).
După cele 24 de
ore de odihnă, se pune pentru cca. 3 ore la foc mediu, la cuptor, într-o tavă cu puţin ulei, puţin muştar dulce şi se adaugă treptat baiţul
strecurat.
O friptură delicioasă şi uşor de făcut,
doar îndemânare vă
doresc la căprioare!
Text şi foto: Sânziana