Iarna este aproape de sfârşit, dar butoiul de varză nu? Mai aveţi prin congelator ceva carne de mistreţ?
Atunci aflaţi de la Sânziana, colaboratoarea noastră, cum se prepară nişte sărmăluţe delicioase:
Pentru sărmăluţele de mistreţ aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de carne tocată de mistreţ, 1 kg de ceapă, 1/2 kg de orez, suc de roşii făcut în casă sau pastă de tomate. Se mai adaugă cimbru, sare şi piper, după gust.
Ceapa se taie mărunt, se căleşte puţin în ulei, se adaugă orezul şi după 5 minute se toarnă sucul de roşii. Se mai ţine pe foc 5 minute după care se dă la răcit.
După ce s-a răcit se adaugă carnea şi condimentele. Eu mai adaug puţină slăninuţă afumată, tăiată foarte mărunt, pentru că dă un gust fantastic de bun. Grijă mare la colecist! ;)
Se rulează sărmăluţele cu grijă, să fie bine strânse, şi se pun la fiert într-o oală de lut tradiţională. Deşi în oala de lut timpul de fierbere se dublează, aroma obţinută este mult mai bună... de nedesris!
Vânătorul meu le mănâcă cu mămăliguţă şi ardei iute, dar se pot servi şi cu smântânică. Vă dorim poftă bună!
Text şi foto: Sâznziana