Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011

Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011
„Frate Nicolae” - Editura Honterus Sibiu

Reţetele Sânzianei: supa de fazan

Dragi cititori, începând de astăzi ne îmbogăţim Jurnalul cu minunate arome de vânat, mulţumită talentatei noastre colaboratoare Sânziana. Prima reţetă pe care v-o oferim este supa de fazan. Sperăm să vă placă şi să o gătiţi şi domniile voastre... dacă aţi ochit bine ;)

Supa de fazan
Se ia una bucată fazan vânat cu multă pasiune de domnul vânător, se taie în bucăţi şi se pune la fiert. După ce începe să fiarbă se strecoară zeama, ca să nu rămână spuma şi să avem o supă limpede.
Se pune din nou la fiert la foc mic, împreună cu: morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel rădăcină, tocate mărunt sau în sferturi, după preferinţe... Spre final, când carnea este aproape fiartă se adaugă sare. 

Dintr-un ou, puţină sare şi cca. 150 grame de făina de grâu facem o cocă pe care o întindem foarte bine, o împăturim şi apoi o tăiem cât mai subţire - vor ieşi cei mai buni tăiţei de casă!
Se adaugă tăiţeii la supă, iar după ce au fiert se opreşte focul, se adauga patrunjel verde frunze şi se acoperă cu un capac.
Este o supă delicioasă, foarte bună şi pentru copii şi pentru zile friguroase!

Cei care poftesc la o ciorbă de fazan foarte bună, adaugă mai multe legume (de prin casă) şi înăcresc zeama cu borş de putină.

Vă dorim poftă bună!

Text: Sânziana
Foto: Sânziana