Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011

Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011
„Frate Nicolae” - Editura Honterus Sibiu

Jacheta universală

Există vreo haină uşoară pe care să o putem purta tot sezonul, care să nu fie nici prea groasă nici prea subţire, care să ne apere de vânt şi ploaie şi care să ţină şi de cald? Mmmnu... cu siguranţă nu s-a fabricat încă haina perfectă... Totul depinde de mediul în care vânăm şi de cum ne adaptăm la el. 


Despre jacheta Game se poate spune însă că are valenţe de "haină universală" fiind uşoară, călduroasă, rezistentă la vânt şi la ploaie. Utilizată pe baza principiului "mai multe straturi subţiri sunt mai bune decât unul singur gros" jacheta Game e potrivită pentru vânătoare, începând din Octombrie şi până în Martie: când e cald se ia pe dedesubt un tricou, când e frig un hanorac cu glugă, iar când se lasă şi mai frig se ia pe deasupra şi o vestă de puf.

Game este un windstopper din lână sintetică (fleece) ce are în interior un strat rezistent la apă, similar cu cel al mânuşilor de schi. Datorită acestor două caracteristici păstrează foarte bine căldura corpului şi este perfectă pentru zilele cu temperaturi între 0 şi 10 grade. Materialul are firul scurt şi des, nu se perforează şi nu se agaţă uşor în ciulini sau crenguţe. Rezistă la vânt, are mânecile strânse pe încheieturi iar gulerul se închide foarte bine pe gât. Stratul impermeabil nu respiră aşa bine, în ciuda indicaţiilor producătorului, iar dacă umblaţi mult pe jos sau se încălzeşte afară trebuie să vă descheiaţi des. 

Rezistă la ploaie măruntă şi chiar la şederea în zăpadă. De asemenea se comportă foarte bine la frig, putând fi folosită şi la minus 10 grade dacă participaţi la goană. Nu se recomandă totuşi la stand sau la pândă, fără să luaţi pe deasupra o vestă bună de puf, căci stratul ei subţire nu poate face minuni. 
Game poate fi un tovarăş de încredere pentru cei ce caută mobilitatea şi simplitatea, dar care în acelaşi timp ştiu şi să aprecieze vremea înaintea unei zile de vânătoare.


Jacheta Game este distribuită în România de magazinul Articole de Vânătoare şi poate fi achiţizionată la preţul de 99 RON. Vizitând magazinul online puteţi găsi mai multe articole de îmbrăcăminte şi accesorii pentru vânătoare.

Text: Alexandru Cercel
Foto: Articole Vanatoare