Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011

Știri * Vânătoare * Natură * Din 2011
„Frate Nicolae” - Editura Honterus Sibiu

Zăpezile de la Sineşti


Prima vânătoare pe zăpadă a avut loc sâmbata aceasta, tot la Sineşti, pe câmpurile din jurul cunoscutei păduri întretăiate de şoseaua Bucureşti - Urziceni. În ciuda celui mai slab rezultat din acest sezon: doi iepuri la paisprezece vânători, ziua a fost petrecută cu multă voie bună şi în spirit camaraderesc.  

Întâlnirea de la popas, a avut loc pe un ger pătrunzător de -18 grade Celsius. Deşi abia puteau ţine mâinile afară din buzunare, vânătorii s-au echipat cu camuflajul alb (halate de baie, costume de vopsit ş.a.m.d.) şi au început să bată câmpurile din stânga pădurii, pe fundalul unui peisaj arctic, strălucitor. Scotocind cu interes arătura şi păişul de lângă şosea, în cele două goane vânătorii au stârnit doi-trei iepuri, care au scăpat în final pe flancuri. 

S-a mers apoi în spatele pădurii, cu încrederea că acolo se vor găsi ascunşi iepurii cei numeroşi. Într-adevăr, din ceaţă, de prin vii, de pe arături şi de la marginea pădurii au sărit o mulţime iepuri... în număr de patru. La a doua goană de pe arătură s-a împuşcat primul iepure pe flanc, ceea ce a reaprins speranţele grupului de "fugiţi de-acasă", deşi trecuse de mult de miezul zilei. La următoarea goană s-a împuşcat al doilea iepure, când era totuşi prea devreme ca cineva să creadă că va şi ultimul.

Continuând cu încă o goană spre pădure şi apoi "la sărite" spre maşini, maratoniştii şi-au refăcut încrederea cu murături şi cârnaţi, şi-au limpezit minţile cu ţuică, şi s-au hotărât să meargă spre capătul sudic al fondului Sineşti, în zona localităţii Mataraua. La ultimele două goane ale zilei, vânătorii înzăpeziţi au pus pe fugă trei iepuri, fără a trage însă niciun foc.


Apoi, obosiţi şi înfriguraţi s-au îndreptat spre casă, având mulţumirea petrecerii unei zile superbe de iarnă, în marginea Câmpiei Vlăsiei...


Vă rugăm vizitaţi şi albumul foto de pe Facebook.

Text: Alexandru Cercel
Foto: Alexandru Cercel